• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 55lei
  • 633lei

Cablurile de iluminat pentru scenă joacă un rol esențial în furnizarea energiei electrice și semnalelor de control către echipamentele din industria de divertisment

Cablurile de iluminat pentru scenă sunt cabluri special concepute pentru a furniza alimentare electrică și semnale de control către echipamentele de iluminat utilizate în producțiile de teatru, concerte, evenimente live și alte evenimente de divertisment. Aceste cabluri sunt esențiale pentru conectarea și gestionarea eficientă a luminilor și a altor dispozitive de iluminat. Iată câteva informații importante despre cablurile de iluminat pentru scenă:

 1. Tipuri de cabluri: Există mai multe tipuri de cabluri de iluminat folosite în industria de divertisment, printre care se numără:
  • Cablu de alimentare: Acest tip de cablu furnizează alimentare electrică la fixtureele de iluminat. Poate fi un cablu obișnuit cu trei fire sau un cablu multifilar pentru dispozitive care necesită alimentare trifazată.
  • Cablu DMX: Acest cablu este folosit pentru transmiterea semnalelor de control DMX (Digital Multiplex) către fixture-urile de iluminat. Semnalele DMX permit controlul individual al luminilor, inclusiv ajustarea intensității, culorii și efectelor.
  • Cablu powerCON: Acest cablu este utilizat pentru a furniza alimentare electrică la dispozitivele cu conectori powerCON. Acest tip de conector oferă o conexiune sigură și este frecvent folosit în industria de divertisment.
  • Cablu MIDI: Dacă sunt implicate instrumente muzicale sau controlere MIDI în producție, cablurile MIDI pot fi utilizate pentru transmiterea semnalelor de control între dispozitive.
 2. Calibru și lungime: Alegerea calibrului (grosimii) și a lungimii cablului este importantă pentru a asigura furnizarea eficientă a energiei electrice și a semnalelor de control. Calibrul trebuie să fie suficient de mare pentru a transporta curentul necesar pentru echipamentul de iluminat, iar lungimea cablului trebuie să fie potrivită pentru a ajunge de la sursa de alimentare la fixtureele de iluminat.
 3. Conectori: Cablurile de iluminat au adesea diferiți tipi de conectori la capete pentru a se potrivi cu echipamentele de iluminat și sursa de alimentare. Este important să asigurați compatibilitatea între conectorii de pe cablu și dispozitivele pe care le utilizați.
 4. Etichetare și organizare: Etichetarea corespunzătoare a cablurilor și organizarea acestora pot facilita instalarea și depanarea rapidă în timpul spectacolelor live. Utilizarea cablurilor de culori diferite sau etichete cu denumirea echipamentului conectat poate ajuta la identificarea rapidă a conexiunilor corecte.

În concluzie, cablurile de iluminat pentru scenă joacă un rol esențial în furnizarea energiei electrice și semnalelor de control către echipamentele de iluminat din industria de divertisment. Este important să se aleagă, să se întrețină și să se utilizeze aceste cabluri cu grijă pentru a asigura o funcționare sigură și eficientă a sistemului de iluminat pe scenă.