• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 20lei
  • 1068lei

Este important să verifici greutatea maximă suportată de fiecare stativ înainte de a monta lumini sau alte echipamente pe ele

Stativele de lumini sunt structuri utilizate în industria de divertisment (cum ar fi concerte, teatru, evenimente live, producții de film și televiziune) pentru a susține și poziționa echipamentele de iluminat. Aceste stative sunt esențiale pentru a crea efecte de iluminare dorite și pentru a asigura că luminile sunt corect poziționate pentru a ilumina scena sau zona în mod corespunzător. Iată câteva informații despre stativele de lumini:

 1. Tipuri de stative de lumini: Există mai multe tipuri diferite de stative de lumini, iar alegerea depinde de nevoile specifice ale producției sau evenimentului. Iată câteva tipuri comune:
  • Stative cu trepied: Acestea sunt cele mai obișnuite stative de lumini și au picioare retractabile în formă de trepied pentru a susține greutatea luminilor. Ele sunt ușor de transportat și reglabil, dar pot fi folosite numai pentru lumini mai ușoare.
  • Stative de lumină cu lift: Aceste stative pot fi ridicate și coborâte pentru a ajusta înălțimea luminii. Ele sunt ideale pentru poziționarea precisă a luminilor în funcție de nevoile de iluminare ale scenei sau evenimentului.
  • Stative suspendate: Aceste stative permit montarea luminilor deasupra scenei sau a evenimentului, astfel încât acestea să poată oferi iluminare de sus. Ele sunt utile pentru crearea unor efecte de iluminare unice și pentru a economisi spațiu pe podea.
 2. Materiale de construcție: Stativele de lumini sunt de obicei fabricate din aluminiu sau oțel, deoarece aceste materiale sunt ușoare, dar rezistente. Acestea pot fi prevăzute cu finisaje, cum ar fi vopsea sau pulbere, pentru a le proteja de coroziune și a le face estetic plăcute.
 3. Capete de montare: Stativele de lumini au capete de montare care permit fixarea și ajustarea luminilor. Aceste capete pot fi de tip șurub sau clema pentru prindere.
 4. Greutatea maximă suportată: Este important să verifici greutatea maximă suportată de fiecare stativ înainte de a monta lumini sau alte echipamente pe ele. Este important să nu depășești această limită pentru a evita accidentele.
 5. Accesorii suplimentare: Pentru a îmbunătăți funcționalitatea stativei de lumini, pot fi utilizate accesorii, cum ar fi brațe extensibile sau suporturi pentru accesorii, pentru a atașa difuzoare, reflectoare sau alte dispozitive de iluminat.

În general, stativele de lumini sunt esențiale pentru a crea efecte de iluminare profesionale în industria de divertisment. Este important să alegi stativele adecvate în funcție de nevoile producției sau evenimentului pentru a asigura o iluminare eficientă și sigură.