• Brand

Cele mai comune tipuri de cablu pentru boxe

Pentru a conecta boxele active la o sursă audio, aveți nevoie de cabluri corespunzătoare pentru a realiza această conexiune. Iată câteva opțiuni comune de cabluri utilizate pentru a conecta boxele active:

  1. Cabluri XLR: Cablurile XLR sunt foarte comune în industria audio și sunt utilizate pentru conexiuni echilibrate. Ele sunt adesea folosite pentru a conecta microfoane, mixere și alte echipamente audio la boxe active. Cablurile XLR au conectori tipici în formă de "L" cu trei pini, unul pentru semnalul pozitiv, unul pentru semnalul negativ și unul pentru pământ (masă). Aceste cabluri oferă o transmisie audio de înaltă calitate și sunt rezistente la interferențe electromagnetice.
  2. Cabluri TRS (Jack): Cablurile TRS (tip jack) sunt utilizate pentru conexiuni echilibrate și neechilibrate. Ele au conectori tip jack de 1/4 de inch cu trei segmente (pini), și sunt folosite în multe aplicații audio, inclusiv pentru a conecta instrumente muzicale sau echipamente de studio la boxe active.
  3. Cabluri RCA: Cablurile RCA au conectori roșii și albi, și sunt deseori folosite pentru conexiuni audio stereo neechilibrate. Ele sunt potrivite pentru a conecta dispozitive audio precum playere DVD, CD sau Blu-ray la boxele active.
  4. Cabluri Speakon: Cablurile Speakon sunt utilizate în mod obișnuit în sistemele profesionale de sunet și în industria muzicală live. Ele sunt robuste și asigură o conexiune sigură între boxele active și amplificatoarele de putere. Cablurile Speakon au diferite variante cu mai multe pini, adecvate pentru diverse aplicații.
  5. Cabluri de alimentare: Dacă boxele active necesită o sursă de alimentare electrică, va trebui să utilizați și cabluri de alimentare pentru a le conecta la o priză de perete sau o sursă de energie.
  6. Cabluri optice sau digitale: Pentru boxele active care acceptă semnale audio digitale, puteți utiliza cabluri optice (Toslink) sau cabluri digitale coaxiale pentru a transmite semnalele digitale.

Asigurați-vă că alegeți cablurile corespunzătoare pentru tipul de intrare al boxelor active și sursa audio. Verificați și lungimea cablului pentru a se potrivi cu amplasarea echipamentelor dvs. și pentru a evita tensiuni sau întinderi inutile.