• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 26lei
  • 764lei

Caracteristicile sistemelor de tip rack

Un sistem rack audio se referă la o configurație de echipamente audio care sunt montate într-un rack (carcasă special conceputa pentru echipamente electronice) pentru a fi integrate într-un sistem audio mai mare. Aceste echipamente pot include amplificatoare, mixere, procesoare de semnal, equalizatoare, efecte audio, amplificatoare de putere, interfețe audio, dispozitive de stocare audio și multe altele.

Iată câteva aspecte importante despre sistemele rack audio:

 1. Rack-uri standard: Rack-urile audio sunt de obicei proiectate pentru a se potrivi în rack-uri standard de 19 inch (aproximativ 48,3 cm) în lățime. Această dimensiune standardizată face ca echipamentele audio să fie interschimbabile și ușor de montat în rack-uri compatibile.
 2. Montarea echipamentelor: Echipamentele audio sunt montate în rack-uri cu ajutorul dispozitivelor de montare, cum ar fi șinele glisante sau șuruburile. Aceasta permite organizarea și accesul ușor la echipamente.
 3. Ventilație și managementul cablurilor: Rack-urile audio sunt concepute cu spații pentru a asigura o bună ventilație pentru echipamentele care generează căldură. Ele au, de asemenea, soluții pentru managementul cablurilor, astfel încât să fie evitată încurcarea acestora.
 4. Alimentare electrică: Rack-urile audio pot include surse de alimentare pentru a furniza curent electric la echipamentele montate. Acest lucru ajută la evitarea necesității de a utiliza numeroase surse de alimentare independente pentru fiecare echipament.
 5. Control și monitorizare: Unele rack-uri audio includ panouri de control și ecrane pentru a permite operatorilor să ajusteze setările echipamentelor sau să monitorizeze starea acestora.
 6. Utilizări diverse: Sistemele rack audio sunt utilizate într-o varietate de aplicații, inclusiv înregistrări de studio, studiouri de post-producție, spectacole live, sisteme de sunet pentru evenimente, tehnologia broadcast și multe altele.
 7. Portabilitate: Unele sisteme rack audio sunt proiectate cu portabilitate în vedere, astfel încât să poată fi utilizate în turnee muzicale sau evenimente care implică deplasarea echipamentului audio.

Este important să alegeți un sistem rack audio care se potrivește nevoilor și cerințelor dvs. specifice. Configurația unui rack audio poate varia semnificativ în funcție de aplicație, de la rack-uri mici cu echipamente esențiale până la rack-uri mari cu multiple unități și funcții complexe.