• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 2663lei
  • 3203lei

Un subwoofer este esential pentru redarea completă a spectrului audio

Un subwoofer este un tip special de difuzor conceput pentru a reproduce frecvențele joase sau basul într-un sistem audio. Acestea sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a furniza un bas profund și puternic care poate adăuga o dimensiune substanțială la experiența de ascultare a muzicii și a sunetului din filme. Iată mai multe informații despre subwoofere:

 1. Reproducerea Frecvențelor Joase: Subwooferele sunt proiectate pentru a reda frecvențele joase ale spectrului audio, în general sub 100 Hz sau chiar mai jos. Ele sunt capabile să reproducă note de bas profund, precum și efecte sonore cu impact, cum ar fi sunetele de explozii în filme.
 2. Adăugarea Profunzimii Sunetului: Un subwoofer bine plasat poate adăuga profunzime și impact sunetului general al sistemului audio. Acest lucru face ca muzica să sune mai bogată și mai detaliată și contribuie la o experiență mai captivantă în timpul vizionării filmelor.
 3. Configurație în Sistemul Audio: Subwooferele sunt adesea utilizate în sisteme audio cu mai multe canale, cum ar fi sistemele de sunet surround pentru acasă sau sistemele audio pentru mașini. Ele pot fi integrate într-un sistem de sunet existent pentru a îmbunătăți reproducerea frecvențelor joase.
 4. Tipuri de Subwoofere:
  • Subwoofere active: Acestea au un amplificator incorporat și sunt alimentate de obicei de o priză de perete. Sunt ușor de configurat și pot fi reglate pentru a obține sunetul dorit.
  • Subwoofere pasive: Acestea necesită un amplificator extern și sunt utilizate adesea în sisteme de sunet mai complexe, cum ar fi cele utilizate în sistemele de sunet pentru concerte.
 5. Dimensiuni și Design: Subwooferele vin în diferite dimensiuni și forme. Subwooferele mai mari au adesea difuzoare mai mari și pot reda basul cu mai multă putere. Cu toate acestea, subwooferele mai mici pot fi mai potrivite pentru spații mai mici sau pentru utilizare în mașini.
 6. Plasare Corectă: Plasarea corectă a unui subwoofer într-un sistem audio este crucială pentru obținerea celei mai bune performanțe. În general, subwooferele funcționează bine atunci când sunt plasate în apropierea unui perete sau într-un colț al camerei.
 7. Setări și Control: Subwooferele active au adesea setări și controale pentru nivelul de bas, frecvența de tăiere și alte caracteristici de reglare pentru a adapta sunetul la preferințele dvs. și la mediul de ascultare.

Subwooferele sunt componente importante într-un sistem audio de calitate, deoarece contribuie la redarea completă a spectrului audio. Alegerea unui subwoofer potrivit depinde de nevoile dvs. specifice de sunet și de dimensiunea spațiului în care va fi utilizat.