Compania suedeză Teenage Engineering a dezvoltat un cult în lumea sintetizatoarelor.  Acum acestia s-au extins într-o altă directie a industriei muzicale și a lansat de curand o casă de discuri, numită în mod natural Teenage Engineering Records. Compania spune că are doar două reguli pentru lansări: „trebuie să fie o melodie bună”, iar piesa trebuie să utilizeze cel puțin un instrument Teenage Engineering.

Prima lansare a albumului “You’re In Love with Your Hair” al artistului suedez Emil Lennstrand, a fost parțial realizat cu Teenage Engineering 400 - unul dintre sintetizatoarele modulare de tip auto-asamblare. Acest album și începe imediat primul track cu un sunet metalic care se mută/filtreaza pe măsură ce melodia avansează.

Teenage Engineering a debutat Teenage 400 sintetizator modular analogic, cu un „sunet natural natural cald”, echipat cu trei oscilatoare, un secvențiator în 16 pasi, un filtru, LFO, 2 Envelopes, Noise, Random Generator, 2 VCAs, un mixer, speaker box si power pack. Este livrat ca un set de pachete și necesită un ansamblu în stil Ikea cu panouri pliabile din aluminiu.