Alegerea accesoriilor de percutie potrivite depinde de preferințele personale ale percuționistului și de stilul muzical.

Există o varietate de accesorii disponibile pentru instrumentele de percuție, care pot îmbunătăți experiența de cântat, pot proteja instrumentele sau pot extinde posibilitățile sonore ale acestora. Iată câteva accesorii comune pentru instrumentele de percuție:

1. Baghete/bete (sticks): Baghetele sunt accesorii esențiale pentru tobe, precum toba mare, tobele tom-tom și timpanele. Ele pot fi fabricate din lemn, fibră de sticlă sau altele și vin în diferite forme și dimensiuni pentru a obține sunete variate.

2. Baghete/bete cu măciucă (mallets): Acestea sunt baghete cu o minge sau o capăt de cauciuc sau lemn la un capăt. Sunt folosite pentru instrumente precum timpanele, xilofonul și marimba.

3. Pad-uri de antrenament (practice pads): Acestea sunt suprafețe de percuție cu rezistență reglabilă, folosite pentru a exersa și a dezvolta tehnica de percuție fără a produce zgomote prea mari. Sunt ideale pentru studenții de percuție.

4. Huse și cutii: Pentru protejarea instrumentelor de percuție în timpul transportului sau depozitării, este important să ai huse sau cutii potrivite pentru fiecare instrument. Acestea sunt disponibile pentru majoritatea instrumentelor, inclusiv pentru tobe, conga, djembe și altele.

5. Suporturi (stative): Suporturile sunt esențiale pentru a susține instrumentele de percuție în timpul interpretării. Acestea includ suporturi pentru tobe, suporturi pentru conga, suporturi pentru timpane și altele.

6. Cinele (cymbals): Pentru tobele de baterie, cinelele sunt componente esențiale. Există diverse dimensiuni și tipuri de cinele, fiecare având propriul său sunet caracteristic.

7. Suporturi pentru cinele (cymbal stands): Aceste accesorii sunt folosite pentru a susține cinelele în timpul interpretării. Ele pot fi reglate pentru a controla înălțimea și unghiul cinelelor.

8. Blocuri de lemn (wood blocks): Blocurile de lemn sunt folosite pentru a crea sunete ritmice clare și distincte în muzica de percuție. Acestea pot varia în dimensiuni și tonalități.

9. Clopote (bells): Clopotele de percuție sunt folosite pentru a adăuga sunete metalice sau armonice în interpretări. Există clopote de mână și clopote de picior, folosite în diverse contexte.

10. Sisteme de captare: Dacă dorești să amplifici sunetul instrumentelor de percuție sau să le înregistrezi, sistemele de amplificare pot fi utile. Există microfoane speciale pentru diverse instrumente de percuție.

11. Efecte sonore: Anumite instrumente de percuție pot fi echipate cu accesorii pentru a crea efecte sonore unice, cum ar fi plăci de șuierat sau ciocane speciale.

12. Căști de protecție pentru urechi: Pentru percuționiștii care cântă la instrumente puternice sau într-un mediu zgomotos, căștile de protecție pentru urechi sunt importante pentru a preveni daunele auditive.

Acestea sunt doar câteva exemple de accesorii pentru instrumentele de percuție. Alegerea accesoriiilor potrivite depinde de instrumentul tău specific și de nevoile tale de interpretare sau de înregistrare.