• Brand
  • Pret
    lei
    lei
    • 1398lei
    • 4050lei

Tobe Electronice

1. Componente principale:
   - Pad-uri de tobe: Acestea sunt capabile să simuleze sunetul tobelor acustice prin intermediul unor senzori și pad-uri rezistente la lovire, care detectează impactul și transmit semnale electronice către modulul de sunet.
   - Modul de sunet (modulele de tobe): Acesta este inima sistemului de tobe electronice, procesând semnalele primite de la pad-uri și convertindu-le în sunete predefinite sau personalizate. Modulele moderne oferă o varietate de sunete de tobe, inclusiv imitări realiste ale tobelor acustice, dar și opțiuni sintetice și electronice.

2. Beneficii:
   - Versatilitate: Utilizatorii pot modifica sunetele și setările rapid, în funcție de preferințele lor sau de cerințele pieselor interpretate.
   - Silențioase: Tobele electronice pot fi conectate la căști pentru a practica fără a deranja pe alții.
   - Dimensiune și transport: Sunt adesea mai compacte decât tobele acustice și mai ușor de transportat.

3. Senzori și pad-uri:
   - Senzori de impact: Detectează forța și localizarea lovirii.
   - Pad-uri de cauciuc sau plasă: Replică feelingul și răspunsul tobelor acustice.

Pad-uri Electronice (Electro-Pads)

1. Definiție:
   - Sunt dispozitive electronice cu multiple funcții, utilizate pentru a genera sunete, pentru a controla alte echipamente electronice sau pentru a crea efecte speciale.

2. Tipuri:
   - Pad-uri de trigger: Detectează presiunea, mișcarea sau alte semnale pentru a produce un efect specific.
   - Pad-uri tactile: Răspund la atingere și pot controla diverse funcții, cum ar fi lumina sau sunetul.
   - Pad-uri de control MIDI: Interacționează cu echipamente MIDI pentru a produce sunete sau pentru a controla alte dispozitive electronice.

3. Aplicații:
   - Sunt utilizate în industria muzicală pentru a crea sunete electronice, pentru a controla software-ul de producție muzicală sau pentru a adăuga interactivitate în spectacole live.

Concluzie

Atât tobele electronice, cât și pad-urile electronice au transformat modul în care muzicienii produc și interpretează muzica. Aceste tehnologii oferă versatilitate, control și adaptabilitate, fiind ideale pentru a satisface nevoile diferite ale artiștilor și producătorilor muzicali în era digitală.