• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 119lei
  • 120lei

Phantom Power este esențial pentru a alimenta microfoanele condenser în mediile de înregistrare și de producție audio

O sursă Phantom Power este un dispozitiv care furnizează alimentare electrică necesară pentru funcționarea anumitor tipuri de microfoane, în special microfoanele condenser. Această alimentare electrică este transmisă prin cablul de microfon, folosind pini speciali pe conectorul XLR.

Iată câteva informații cheie despre sursa Phantom Power:

 1. Microfoane condenser: Majoritatea microfoanelor cu condensator necesită o sursă de alimentare electrică pentru a funcționa corect. Această alimentare electrică este adesea furnizată prin intermediul Phantom Power. Microfoanele cu condensator au o sensibilitate mai mare și o calitate audio mai bună decât cele dinamice, ceea ce le face preferate pentru înregistrările de studio și pentru utilizare în aplicații audio de înaltă calitate.
 2. Standardul Phantom Power: Phantom Power este standardizat la 48V, dar unele dispozitive permit selectarea unei alimentări de 24V sau 12V pentru microfoane care necesită mai puțină putere. Cu toate acestea, majoritatea microfoanelor cu condensator funcționează la 48V.
 3. Interfață audio și mixere: Phantom Power este adesea furnizat de către interfețele audio, mixerele sau preamplificatoarele care au intrări pentru microfoane cu condensator. Aceste dispozitive au butoane sau comutatoare pentru a activa sau dezactiva Phantom Power pentru fiecare intrare de microfon.
 4. Cablu XLR: Phantom Power este furnizat prin pinii 2 și 3 ai conectorului XLR. Este important să folosești cabluri XLR de calitate pentru a transmite curentul corect și pentru a evita orice interferențe sau probleme de conectivitate.
 5. Microfoane dinamice vs. microfoane condenser: Nu toate microfoanele necesită Phantom Power. Microfoanele dinamice, cum ar fi cele folosite pe scenă pentru vocaliști sau instrumente, nu au nevoie de aphantom power și funcționează doar cu semnalul audio captat, fără a necesita alimentare suplimentară.

Phantom Power este esențial pentru a alimenta microfoanele condenser în mediile de înregistrare și de producție audio, și este disponibil în majoritatea echipamentelor de înregistrare și a mixerelor profesionale. Asigură-te întotdeauna că dispozitivul de alimentare Phantom Power este compatibil cu microfonul tău și că este setat corect pentru a evita daune sau probleme de funcționare.