• Brand
 • Lungime cablu
 • Pret
  lei
  lei
  • 12lei
  • 618lei
Neutrik Rean RT3FC-B Mini XLR 3 pini
Livrare in 1-2 zile

Un cablu de microfon de calitate este esențial pentru a obține înregistrări audio de nivel profesional

Cablu de microfon este un tip special de cablu audio proiectat pentru a conecta microfonul la un preamplificator, un mixer, o interfață audio sau la alt echipament audio. Alegerea unui cablu de microfon de calitate este esențială pentru a asigura transmiterea eficientă a semnalului audio și pentru a evita pierderile de calitate sau interferențele. Iată câteva caracteristici importante legate de cablurile de microfon:

 1. Conectori XLR: Majoritatea cablurilor de microfon folosesc conectori XLR, care sunt standard în industria audio pentru conectarea microfoanelor. Conectorii XLR au trei pini și asigură o conexiune sigură și de înaltă calitate.
 2. Lungime: Alege lungimea cablului în funcție de nevoile tale specifice. Asigură-te că cablul are o lungime suficientă pentru a ajunge de la microfon la echipamentul de prelucrare audio fără a fi prea scurt. Există cabluri de microfon de diverse lungimi, de obicei începând de la câțiva metri și ajungând până la câteva zeci de metri.
 3. Calitatea cablului: Calitatea cablului este esențială pentru a asigura o transmisie fără interferențe și cu pierderi minime de calitate a sunetului. Cablurile de microfon de calitate sunt construite cu conductorii de cupru de înaltă puritate și izolație adecvată pentru a preveni interferențele electromagnetice.
 4. Conductori: Cablurile de microfon pot avea conductori de diferite grosimi și compoziții. Cablurile cu conductori mai groși pot transporta semnalul pe distanțe mai mari fără a pierde calitatea sunetului.
 5. Ecranare: Cablurile de microfon de calitate superioară au o ecranare eficientă pentru a proteja semnalul audio de interferențele externe. Cablurile ecranate ajută la reducerea zgomotului și a interferențelor, ceea ce este crucial pentru înregistrările de calitate.
 6. Durabilitate: Cablurile de microfon sunt supuse uzurii în timpul utilizării frecvente. Asigură-te că cablul are o construcție durabilă, cu conectori rezistenți la torsiune și cu o izolație exterioară solidă pentru a rezista la utilizarea pe termen lung.
 7. Compatibilitate: Verifică compatibilitatea cablului cu microfonul și cu echipamentul audio pe care îl utilizezi. Asigură-te că cablul are conectorii XLR corespunzători pentru microfon și pentru echipamentul audio.

Un cablu de microfon de calitate este esențial pentru a obține înregistrări audio clare. Investiția într-un cablu de bună calitate poate face o diferență semnificativă în calitatea sunetului și în evitarea problemelor de conectivitate.