• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 35lei
  • 302lei

Stativele pentru partituri pot varia în calitatea materialelor și în design. Iată câteva caracteristici

Un stativ pentru partituri, cunoscut și sub numele de pupitru sau suport pentru partituri, este un dispozitiv utilizat pentru a susține partiturile muzicale, partiturile sau alte documente în timpul interpretării muzicale sau a lecturii. Acestea sunt folosite în diverse contexte, cum ar fi în orchestre, coruri, ansambluri, studiouri de înregistrare sau în timpul lecțiilor de muzică. Iată câteva caracteristici comune ale unui stativ pentru partituri:

 1. Picioare sau bază: Stativul are picioare sau o bază stabilă pentru a menține stabilitatea în timpul utilizării. Picioarele pot fi realizate din metal, lemn sau plastic și pot fi pliabile sau extensibile pentru a permite transportul ușor.
 2. Suprafața de susținere: Aceasta este suprafața orizontală pe care se așează partiturile sau partiturile. Suprafața poate fi realizată din metal, lemn sau plastic și poate avea un sistem de prindere, cum ar fi cleme sau închizătoare, pentru a fixa documentele în poziție.
 3. Reglaje de înălțime: Majoritatea stativelor pentru partituri au reglaje pentru înălțime, permițând utilizatorului să ajusteze înălțimea suprafeței de susținere pentru a se potrivi înălțimii sau poziției dorite.
 4. Inclinație ajustabilă: Unele suporturi pentru partituri au un mecanism de ajustare a unghiului, permițând utilizatorului să incline suprafața de susținere pentru o vizualizare mai ușoară a documentelor.
 5. Portabilitate: Multe stative pentru partituri sunt proiectațe pentru a fi pliabile sau demontabile pentru a permite transportul ușor. Aceasta este o caracteristică importantă pentru muzicienii care trebuie să își aducă propriile lor partituri la repetiții sau concerte.
 6. Materiale și design: Stativele pentru partituri pot varia în calitatea materialelor și în design. Există variante simple și economice, precum și modele mai sofisticate și durabile, realizate din metal sau lemn de înaltă calitate.

Stativele pentru partituri sunt esențiale pentru muzicienii și interpreții de toate genurile, deoarece permit o afișare comodă a partiturilor în timpul interpretării. Este important să alegeți un stativ pentru partituri potrivit pentru nevoile dvs., ținând cont de portabilitate, stabilite și calitatea construcției.