• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 59lei
  • 129lei

Alegerea unui suport anti-soc de calitate și compatibil cu microfonul tău poate contribui semnificativ la îmbunătățirea calității înregistrărilor tale audio.

Un stativ cu shock mount (sau suport anti-soc) este un dispozitiv care permite montarea unui microfon într-o manieră care izolează microfonul de vibrațiile și șocurile transmise prin suport sau stativ. Acest lucru ajută la prevenirea transferului de zgomote nedorite și la obținerea înregistrărilor audio mai curate și mai fără interferențe. Iată câteva caracteristici și considerații importante legate de stativul cu shock mount:

 1. Izolare împotriva vibrațiilor: Principala funcție a unui stativ cu shock mount este de a izola microfonul de vibrațiile care pot fi transmise prin suport sau prin sol. Aceasta ajută la prevenirea apariției zgomotelor nedorite în înregistrările audio.
 2. Suspensie elastică: Stativul cu shock mount folosește adesea o suspensie elastică pentru a susține microfonul. Aceasta înseamnă că microfonul este suspendat în interiorul unei monturi elastice care permite o mică mișcare în timpul vibrațiilor, dar oprește transmisia șocurilor la microfon.
 3. Instalare și dimensiuni: Stativul cu shock mount este proiectat pentru a se potrivi cu dimensiunea și tipul de microfon pe care îl utilizezi. Este important să alegi un stativ cu shock mount care este compatibil cu microfonul tău în ceea ce privește dimensiunea și tipul de conectori.
 4. Ajustabilitate: Unele stativuri cu shock mount au caracteristici de ajustare pentru a permite utilizatorului să regleze poziția și unghiul microfonului pentru a obține o captură optimă a sunetului.
 5. Durabilitate și construcție: Asigură-te că stativul cu shock mount este construit din materiale durabile pentru a rezista utilizării frecvente. Este posibil să fie expus la manipulare constantă și la ajustări repetate, deci durabilitatea este importantă.
 6. Montarea pe suport sau pe stativ: Stativurile cu shock mount pot fi montate pe suporturi sau pe stativuri standard de microfon. Asigură-te că stativul cu shock mount este compatibil cu tipul de montare pe care îl utilizezi.

Stativele cu shock mount sunt adesea folosite în studiouri de înregistrare, emisiuni radio, podcasting și în alte situații în care este importantă izolarea microfonului de vibrații și zgomote exterioare. Alegerea unui stativ cu shock mount de calitate și compatibil cu microfonul tău poate contribui semnificativ la îmbunătățirea calității înregistrărilor tale audio.