• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 162lei
  • 430lei
 • Tip capsula

Un microfon USB se conectează direct la un port USB al computerului fără a fi necesară utilizarea unei interfețe audio

Un microfon USB este un tip de microfon care se conectează direct la un computer sau la alt dispozitiv cu un port USB, fără a necesita un preamplificator sau o interfață audio separată. Aceste microfoane sunt foarte populare pentru înregistrări la domiciliu, podcasting, streaming video, videoconferințe și alte aplicații audio pe computer. Iată câteva caracteristici cheie ale microfoanelor USB:

 1. Conectare directă la USB: Un microfon USB se conectează direct la un port USB al computerului sau dispozitivului compatibil, fără a fi necesară utilizarea unui cablu de conversie sau a unei interfețe audio suplimentare. Aceasta face instalarea și utilizarea lor extrem de simplă.
 2. Alimentare prin USB: Majoritatea microfoanelor USB obțin energia necesară pentru funcționare direct de la portul USB la care sunt conectate, astfel încât nu este necesară o sursă de alimentare separată sau o baterie.
 3. Calitate audio bună: Multe microfoane USB oferă o calitate audio de înaltă calitate, potrivită pentru înregistrări vocale, podcasting, comentarii video și alte aplicații. Acestea pot fi utilizate pentru a înregistra voci, instrumente muzicale sau sunete ambientale, în funcție de nevoi.
 4. Sensibilitate ajustabilă: Unele microfoane USB au opțiuni pentru ajustarea sensibilității sau a directivității, permițând utilizatorului să personalizeze modul în care microfonul captează sunetele.
 5. Suprafață de control: Multe modele de microfoane USB au butoane sau controale tactile pentru ajustarea volumului, a filtrului pop sau pentru activarea funcției mute direct de pe microfon.
 6. Compatibilitate: Microfoanele USB sunt compatibile cu o gamă largă de software de înregistrare audio și video, precum și cu platforme de streaming și de videoconferințe, cum ar fi Zoom, Skype, OBS Studio și multe altele.
 7. Portabilitate: Datorită dimensiunilor compacte și a lipsei necesității de a conecta echipamente suplimentare, microfoanele USB sunt ușor de transportat și pot fi utilizate în diverse medii, inclusiv în călătorii sau în locații exterioare.
 8. Diverse modele: Pe piață există o varietate de microfoane USB, de la modele mai simple, potrivite pentru utilizatori începători, la microfoane de înaltă calitate pentru profesioniști. Alegerea unui model depinde de buget, necesități specifice și calitatea audio dorită.

Microfoanele USB au devenit din ce în ce mai populare datorită ușurinței lor de utilizare și a faptului că oferă o soluție rapidă și convenabilă pentru înregistrările și comunicările audio pe computer.