• Brand
 • Cu doza
 • Pret
  lei
  lei
  • 490lei
  • 3196lei
 • Culoare
 • Pozitie mana
Soundsation BACKROAD-BDOP - Chitara acustica
Stoc suficient
-13%
Soundsation BACKROAD-MOP - Chitara acustica
Stoc suficient
-12%
Cort Earth70-BR - Chitara acustica
Stoc suficient
-22%

Care sunt criteriile de selectie in achizitia primei tale chitare acustice

Alegerea unei chitare acustice depinde în mare măsură de preferințele personale, bugetul disponibil și stilul de cantat. Există numeroase modele de chitare acustice de la diferite branduri și cu diferite caracteristici. Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când alegi o chitară acustică:

1. Buget: Începe prin a stabili cât dorești să investești în chitară. Prețurile pot varia semnificativ, de la chitare de începători la preturi accesibile până la instrumente profesionale scumpe.

2. Tipul de lemn: Lemnul din care este construită chitara poate influența sunetul său. Chitarele acustice pot fi realizate din lemn de mahon, cedru, fag, artar și multe altele. Fiecare lemn are caracteristici acustice unice, așa că încearcă să testezi mai multe chitare cu diferite tipuri de lemn pentru a vedea care sună cel mai potrivit pentru tine.

3. Forma corpului: Chitarele acustice vin în diverse forme ale corpului, cum ar fi dreadnought, concert, jumbo, etc. Alegerea formei corpului poate influența tonul și proiecția sunetului. Din nou, ar trebui să testezi diverse forme pentru a vedea care îți place cel mai mult.

4. Brand: Există numeroase branduri de chitare acustice renumite, cum ar fi Martin, Taylor, Gibson, Yamaha, Fender și altele. Brandurile cunoscute adesea oferă calitate mai bună, dar și prețuri mai mari. Cu toate acestea, există și opțiuni mai accesibile de la branduri mai puțin cunoscute care pot oferi o valoare bună pentru bani precum Cort, Sigma, Washburn, Yosemite, etc.

5. Verifică calitatea construcției: Atunci când alegi o chitară acustică, asigură-te că aceasta este bine construită și nu prezintă defecte evidente, cum ar fi fisuri sau deformări.

6. Testează mai multe chitare: Cel mai bine este să mergi într-un magazin de muzică și să testezi mai multe chitare pentru a afla care se potrivește cel mai bine cu stilul tău de joc și preferințele tale sonore, dar si sa urmaresti prezentarile din retelele sociale precum Youtube, Instagram, etc

7. Accesorii: Nu uita să iei în considerare și accesoriile, cum ar fi husa, curea, capodastru, acordor electronic, pentru că acestea adaugă costuri suplimentare.

În final, alegerea unei chitare acustice este o decizie personală, iar cel mai important lucru este să găsești o chitară care să te inspire și să se potrivească nevoilor tale muzicale. Chiar dacă ești începător, investiția într-o chitară de calitate poate face o diferență semnificativă în experiența ta de învățare și de interpretare a muzicii.


Este diferit sunetul unei chitare electro-acustice? Care sunt avantajele utilizarii sunetului amplificat?

Chitara electro-acustică este un tip de chitară care combină caracteristicile chitarei acustice tradiționale cu capacitățile de amplificare a sunetului acustic. Această combinație face ca chitara să fie versatilă și potrivită pentru o varietate de aplicatii, de la interpretarea la volum mic in sala de repetie sau acasa la performanțe live pe scena impreună cu alti instrumentisti.

Iată câteva aspecte importante despre chitarele electro-acustice:

1. Sunet acustic și amplificat: Chitara electro-acustică are un corp similar cu cel al chitarei acustice tradiționale și produce sunetul său în mod acustic, fără a fi conectată la un amplificator. Cu toate acestea, are și un sistem de preamplificare integrat, care permite chitaristului să conecteze chitara la un amplificator sau la un sistem de sunet pentru a amplifica sunetul.

2. Electronice încorporate (tuner, doza): Majoritatea chitarelor electro-acustice au o doza și un preamplificator încorporate în corpul chitarei sau sub grif. Aceste componente percep vibrațiile corzilor și le transformă în semnale electrice, care pot fi apoi amplificate pentru a obține sunetul dorit.

3. Controlul sunetului: Chitarele electro-acustice sunt echipate cu un sistem de control al sunetului care include un set de controale pentru volum și ton. Acest lucru permite chitaristului să ajusteze nivelul de amplificare și caracteristicile tonale ale chitarei în funcție de preferințe.

4. Versatilitate: Datorită capacității lor de amplificare, chitarele electro-acustice sunt potrivite pentru interpretarea la volum mic, înregistrări in studio și spectacole live. Ele pot fi folosite într-o varietate de genuri muzicale, de la folk și rock la jazz și muzică clasică.

5. Alegerea unui model: Alegerea unei chitare electro-acustice poate implica aceleași considerații ca și în cazul chitarelor acustice, cum ar fi bugetul, tipul de lemn, dimensiunea corpului și marca. De asemenea, trebuie să iei în considerare calitatea electronicii încorporate și a dozelor, deoarece acestea influențeaza semnificativ calitatea sunetului amplificat.

6. Accesorii: La fel ca în cazul chitarelor acustice, asigură-te că chitara electro-acustică vine cu accesorii esențiale, cum ar fi o husă de protecție sau un hardcase pentru transport și protecție.

Chitara electro-acustică oferă avantajul versatilității, permițând chitaristului să cânte într-o varietate de medii și să se adapteze la diferite nevoi de interpretare. Este un instrument popular și util pentru cei care doresc să interpreteze muzică în diverse contexte.