• Brand
 • Tip doze
 • Pret
  lei
  lei
  • 3110lei
  • 8596lei
 • Culoare
 • Pozitie mana
 • Nr. de corzi

Recomandarea pentru o chitară bass depinde de mai mulți factori, inclusiv bugetul, stilul muzical pe care dorești să-l abordezi 

Chitara bass, adesea cunoscută doar ca bass, este un instrument muzical cu coarde utilizat pentru a furniza linii de bază ritmice și armonice în muzica modernă. Chitara bass are un rol important în majoritatea genurilor: rock, jazz, funk, blues, pop și multe altele. Iată câteva informații despre chitara bass:

1. Structură: Chitara bass are, în general, patru coarde, dar pot există și variante cu 5, 6 sau mai multe coarde. Coardele sunt mai groase și mai lungi decât cele de pe o chitară obișnuită, ceea ce produce sunete mai grave.

2. Sunet: Bassul produce sunete cu frecvențe joase, ceea ce îl face potrivit pentru fundalul ritmic și pentru sublinierea progresiilor de acorduri. Aceste sunete grave ajută la stabilirea groove-ului și a fundalului muzical.

3. Tehnici de redare: Basul poate fi redat folosind degetele, o pană sau tehnici speciale precum slap bass (lovituri cu degetul sau cu palma) și tapping (lovirea coardelor cu degetele de la ambele mâini).

4. Forme și stiluri: Există diferite forme și stiluri de chitare bass, inclusiv bas electric solid body (cel mai comun), bas semi-acustic și bas acustic. De asemenea, există variante fretless (fără taste) care permit un glisaj mai fluid între note.

5. Rolul în formații: Bassul este esențial într-o formație muzicală, deoarece oferă structură ritmică și armonică. Bassistul împreună cu toboșarul stabilesc ritmul, iar în același timp, contribuie la armonia generală a piesei.

6. Popularitate: Chitara bass este folosită într-o gamă largă de genuri muzicale și este adesea considerată un instrument fundamental în rock, funk, jazz, și multe altele. Bassiștii celebri, cum ar fi Flea (Red Hot Chili Peppers), Jaco Pastorius și John Entwistle (The Who), au influențat semnificativ lumea muzicală cu abordările lor distincte.

7. Accesorii: Accesoriile precum amplificatoare de putere, pedale de efect sau procesoarele de sunet au rolul de imbunatatii spectrul sonor.

Dacă ai întrebări suplimentare despre chitara bass sau despre orice alt aspect legat de acest instrument, nu ezita să întrebi!

Pentru muzicienii mai tineri care doresc să înceapă, puteți alege dintr-o selecție de chitare bass pentru incepatori. Comanda online la magazinul de instrumente muzicale Music and More.