• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 490lei
  • 3196lei
 • Culoare
 • Pozitie mana

Este diferit sunetul unei chitare electro-acustice? Care sunt avantajele utilizarii sunetului amplificat?

Chitara electro-acustică este un tip de chitară care combină caracteristicile chitarei acustice tradiționale cu capacitățile de amplificare a sunetului acustic. Această combinație face ca chitara să fie versatilă și potrivită pentru o varietate de aplicatii, de la interpretarea la volum mic in sala de repetie sau acasa la performanțe live pe scena impreună cu alti instrumentisti.

Iată câteva aspecte importante despre chitarele electro-acustice:

1. Sunet acustic și amplificat: Chitara electro-acustică are un corp similar cu cel al chitarei acustice tradiționale și produce sunetul său în mod acustic, fără a fi conectată la un amplificator. Cu toate acestea, are și un sistem de preamplificare integrat, care permite chitaristului să conecteze chitara la un amplificator sau la un sistem de sunet pentru a amplifica sunetul.

2. Electronice încorporate (tuner, doza): Majoritatea chitarelor electro-acustice au o doza și un preamplificator încorporate în corpul chitarei sau sub grif. Aceste componente percep vibrațiile corzilor și le transformă în semnale electrice, care pot fi apoi amplificate pentru a obține sunetul dorit.

3. Controlul sunetului: Chitarele electro-acustice sunt echipate cu un sistem de control al sunetului care include un set de controale pentru volum și ton. Acest lucru permite chitaristului să ajusteze nivelul de amplificare și caracteristicile tonale ale chitarei în funcție de preferințe.

4. Versatilitate: Datorită capacității lor de amplificare, chitarele electro-acustice sunt potrivite pentru interpretarea la volum mic, înregistrări in studio și spectacole live. Ele pot fi folosite într-o varietate de genuri muzicale, de la folk și rock la jazz și muzică clasică.

5. Alegerea unui model: Alegerea unei chitare electro-acustice poate implica aceleași considerații ca și în cazul chitarelor acustice, cum ar fi bugetul, tipul de lemn, dimensiunea corpului și marca. De asemenea, trebuie să iei în considerare calitatea electronicii încorporate și a dozelor, deoarece acestea influențeaza semnificativ calitatea sunetului amplificat.

6. Accesorii: La fel ca în cazul chitarelor acustice, asigură-te că chitara electro-acustică vine cu accesorii esențiale, cum ar fi o husă de protecție sau un hardcase pentru transport și protecție.

Chitara electro-acustică oferă avantajul versatilității, permițând chitaristului să cânte într-o varietate de medii și să se adapteze la diferite nevoi de interpretare. Este un instrument popular și util pentru cei care doresc să interpreteze muzică în diverse contexte.