• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 398lei
  • 910lei
 • Nr. clape

Controllerele MIDI sunt esențiale pentru producția muzicală, interpretarea live și mixajul DJ

Un controller MIDI (Musical Instrument Digital Interface) este un dispozitiv hardware utilizat pentru a  controla datele MIDI în producția și interpretarea muzicală. Controlerele MIDI vin în diverse forme și sunt utilizate pe scară largă de muzicieni, producători și DJ-uri pentru a interacționa cu software și hardware compatibile MIDI pentru a crea muzică și pentru a controla instrumente și efecte virtuale. Iată câteva tipuri comune de controlere MIDI:

 1. Controller MIDI cu claviatură: Aceste controllere au aspectul unei claviaturi muzicale tradiționale, dar nu au capabilități de generare a sunetului integrate. Ele sunt echipate în general cu clape sensibile la atingere și elemente de control precum potențiometre, fadere și butoane pentru ajustarea parametrilor, declanșarea de eșantioane sau controlul instrumentelor virtuale.
 2. Controller cu pad-uri: Controllerele cu pad-uri constau într-o grilă de pad-uri sensibile la presiune, care pot fi folosite pentru a declanșa sunete de tobe, eșantioane sau pentru a controla diferiți parametri în software-ul muzical.
 3. Controller DJ: Aceste controlere sunt special concepute pentru DJ-uri și includ elemente precum plăcuțe de amestecat, jogs (rotițe) pentru scratching și butoane pentru controlul efectelor și al mixerului. Aceste controlere sunt frecvent utilizate în software-ul de mixaj digital.
 4. Controller pentru sintetizatoare: Acest tip de controller MIDI este conceput pentru a manipula și controla sintetizatoare hardware sau software. Acestea pot avea elemente precum potențiometre, fadere, butoane sau un set special de clape pentru a ajusta și modula sunetele.
 5. Controller MIDI cu interfață de control: Unele controllere MIDI sunt echipate cu o interfață de control complexă, care include elemente precum ecrane tactile, rotițe (encodere) pentru selectarea și ajustarea parametrilor și altele. Aceste controllere pot oferi o interacțiune avansată cu software-ul muzical.
 6. Controller MIDI modular: Sistemul modlular MIDI constă în mai multe module individuale care pot fi conectate și configurate în funcție de nevoile utilizatorului. Acest tip de controler permite o flexibilitate maximă în construirea unui set de control personalizat.

Controllerele MIDI sunt esențiale pentru producția muzicală, interpretarea live și mixajul DJ. Ele permit utilizatorilor să controleze și să manipuleze sunetele și muzica în mod creativ și expresiv. Controlerele MIDI se conectează de obicei la un computer sau la alte dispozitive MIDI prin intermediul unui cablu MIDI sau al unei conexiuni USB și sunt utilizate cu software de producție muzicală sau hardware compatibil MIDI.