• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 38lei
  • 242lei

Un stativ pentru instrumente cu coarde este esential deoarece protejează instrumentul și asigură o gestionare comodă și sigură a instrumentului în timpul pauzelor și în timpul studiului

Un stativ pentru vioară sau alt instrument cu coarde este un suport special conceput pentru a menține vioara într-o poziție sigură și stabilă atunci când nu este folosită. Acesta servește la protejarea instrumentului împotriva daunelor și previne riscul ca vioara să cadă sau să fie deteriorată în timpul pauzelor sau depozitării. Iată câteva caracteristici și informații despre stativele pentru viori:

 1. Construcție și Design: Majoritatea stativelor pentru viori sunt construite din metal sau lemn și au un design simplu, cu suporturi pentru vioară și arcuș. Există diverse modele disponibile, de la cele simple și portabile până la cele mai elaborate și ajustabile.
 2. Suport pentru instrument: Partea principală a unui stativ pentru vioară este suportul pentru instrument. Acest suport are o formă special concepută pentru a ține vioara într-o poziție stabilă. Adesea, suportul este căptușit cu material moale, precum spumă sau fetru, pentru a proteja vioara de zgârieturi sau deteriorări.
 3. Suport pentru Arcuș: Multe stative pentru viori au și un suport pentru arcuș, care permite arcușului să fie așezat într-o poziție sigură și accesibilă. Acest lucru este util pentru a preveni căderea sau deteriorarea arcușului.
 4. Portabilitate: Multe modele de stative pentru viori sunt ușor de pliat sau dezasamblat, ceea ce le face portabile și convenabile pentru transport. Aceasta este o caracteristică utilă pentru muzicienii care trebuie să călătorească sau să ia instrumentul cu ei.
 5. Ajustabilitate: Unele stative pentru viori au caracteristici de ajustare, permițând utilizatorului să regleze înălțimea sau unghiul de așezare a instrumentului. Acest lucru poate fi util pentru a găsi poziția cea mai confortabilă și ergonomică pentru vioară.
 6. Utilizare în Învățare și Studiu: Stativele pentru viori sunt utile în special pentru studenții de vioară sau pentru cei care practică regulat. Acestea protejează instrumentul și asigură că acesta este întotdeauna gata pentru cântat.
 7. Stabilitate și Siguranță: Este important ca stativul să ofere stabilitate și siguranță pentru vioară. Acest lucru ajută la prevenirea accidentelor și la menținerea instrumentului în stare bună de funcționare.

În concluzie, un stativ pentru vioară sau alte intrumente cu coarde este un accesoriu esențial pentru violoniști, deoarece protejează instrumentul și asigură o gestionare comodă și sigură a viorii în timpul pauzelor și în timpul studiului. Alegerea unui stativ potrivit pentru nevoile și preferințele personale poate contribui la menținerea bunei stări a instrumentului și la o experiență de cântat mai plăcută.