• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 39lei
  • 189lei

Tipuri comune de tocuri pentru instrumente de suflat

Un toc pentru instrumente de suflat este un accesoriu muzical folosit pentru a menține sau proteja instrumentele de suflat, cum ar fi flautul, clarinetul, saxofonul sau oboiul. Acesta poate avea diverse scopuri și caracteristici, în funcție de tipul de instrument și de nevoile muzicianului. Iată câteva exemple de tocuri pentru instrumente de suflat:

 1. Toc pentru flaut: Un toc pentru flaut este un mic tub care protejează flautul împotriva deteriorărilor și a prafului. Acesta poate fi confecționat din piele, material textil sau plastic și este echipat cu un fermoar sau cu un sistem de închidere cu capse.
 2. Toc pentru clarinet sau saxofon: Pentru instrumente de suflat din familia clarinetului sau saxofonului, tocurile sunt adesea realizate din piele sau material textil și au compartimente pentru a păstra instrumentul, anciile de rezervă și alte accesorii. Aceste tocuri au de obicei o formă specializată care se potrivește conturului instrumentului.
 3. Toc pentru oboi: Instrumentele de suflat din familia oboiului pot fi puse într-un toc special conceput pentru a proteja anciile și pentru a menține instrumentul în condiții bune. Acest toc poate avea compartimente sigure pentru anci, un umidificator sau alte accesorii.
 4. Toc pentru instrumente de suflat cu 'palnie': Acestea sunt tocuri mai generice, potrivite pentru diverse instrumente de suflat cu gură deschisă, cum ar fi trompeta, cornetul sau trombonul. Tocurile pot varia în funcție de dimensiune și design, dar scopul lor principal este de a proteja și transporta instrumentul în siguranță.

În concluzie, un toc pentru instrumente de suflat este un accesoriu util pentru muzicienii care doresc să-și păstreze instrumentul în siguranță și să-l transporte comod. Aceste tocuri sunt disponibile într-o varietate de modele și dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor tipuri de instrumente de suflat și necesităților individuale ale muzicianului.