• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 153lei
  • 198lei

Tobele bongos au un sunet distinctiv și vibrant, specific muzicii afro-cubaneză, muzica latină, jazz, salsa și multe altele

Tobele bongos sunt alcatuite dintr-un set de două tobe mici, de obicei din lemn sau material plastic, care sunt folosite ca instrumente de percuție. Aceste tobe au următoarele caracteristici și componente:

 1. Cele două tobe: Setul de bongos constă din două tobe separate, una mai mare și una mai mică. Toba mai mare se numește "hembra," iar toba mai mică se numește "macho."
 2. Diametre diferite: Toba hembra este cea mai mare dintre cele două și are un diametru mai mare decât toba macho, care este mai mică. Această diferență de dimensiune contribuie la producerea diferitelor tonuri și sunete.
 3. Material: Tobele bongos tradiționale sunt făcute din lemn, cum ar fi mahon sau copacul sal. Totuși, există și variante moderne făcute din material plastic sau alte materiale compozite.
 4. Cadru: Tobele sunt montate pe o cadru sau o carcasă care le menține în poziție și le permite să fie ținute în mâini. Cadrele pot fi făcute, de asemenea, din lemn sau metal.
 5. Tensionarea pielii: Pielea care acoperă partea superioară a tobelor este tensionată cu ajutorul șuruburilor sau a unor mecanisme de tensionare pentru a produce sunete clare și rezonante.
 6. Sunet caracteristic: Bongos au un sunet distinctiv și vibrant, cu toba mai mare (hembra) având un sunet mai profund și toba mai mică (macho) având un sunet mai înalt.

Aceste instrumente de percuție sunt folosite într-o varietate de genuri muzicale, cum ar fi muzica afro-cubaneză, muzica latină, jazz, salsa și multe altele. Ele adaugă ritm și textură muzicii și pot fi folosite în interpretări solo sau în cadrul unui ansamblu de percuție mai larg.