• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 22lei
  • 73lei
 • Culoare
Peace TM-1B-RD - Tamburina
La comanda
Peace TM-1B-BK - Tamburina
La comanda
Peace TM-1B-YW - Tamburina
La comanda

Tamburinele sunt utilizate pentru a adăuga ritm și textură muzicii într-o varietate de genuri muzicale.

Tamburina este un instrument muzical de percuție care constă într-o membrană sau piele întinsă peste o ramă circulară sau semi-circulară, de obicei din lemn sau plastic, în care sunt atașate jingle-uri sau plăci metalice. Când tamburina este agitată sau lovită, jingle-urile sau plăcile metalice produc sunete ritmice și clare. Tamburinele sunt adesea utilizate pentru a adăuga ritm și textură muzicii într-o varietate de genuri muzicale.

Iată câteva caracteristici cheie ale tamburinei:

 1. Rama: Rama tamburinei poate avea diferite dimensiuni și forme, dar este de obicei rotundă sau semi-circulară. Este construită pentru a fi ușor de ținut în mână și de agitat pentru a produce sunete.
 2. Membrană sau piele: Deasupra ramei, tamburina are o membrană sau o bucată de piele întinsă. Această membrană este lovită sau agitată pentru a produce sunete.
 3. Jingle-uri sau plăci metalice: Pe marginea tamburinei, sunt atașate jingle-uri sau plăci metalice. Acestea sunt responsabile pentru sunetele distincte și zvonitoare atunci când tamburina este agitată sau lovita. Numărul de jingle-uri poate varia de la un instrument la altul.
 4. Mâner sau coardă: Tamburina are adesea un mâner sau o coardă care permite muzicianului să o țină ușor în mână. Acest mâner poate fi simplu sau detaliat, în funcție de designul instrumentului.
 5. Sunete ritmice: Tamburinele produc sunete ritmice, caracteristice pentru percuția lor distinctivă. Ele pot fi utilizate pentru a marca ritmurile în muzică sau pentru a crea efecte de percuție interesante în interpretări.

Tamburinele sunt folosite într-o varietate de genuri muzicale, inclusiv muzica pop, muzica rock, muzica folk, muzica latino-americană, muzica de dans și multe altele. Ele sunt populare în formații muzicale, ansambluri de percuție și înregistrări de studio pentru a adăuga textură și energie în muzică. Tamburinele sunt, de asemenea, folosite adesea în spectacole live pentru a implica publicul în interpretarea muzicală.