• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 34lei
  • 72lei
 • Culoare

Woodblock-urile sunt adesea folosite în muzica tradițională, muzica de orchestră și înregistrările de studio

Un woodblock este un instrument muzical de percuție fabricat dintr-un bloc sau o bucată de lemn dur, de obicei cu o formă pătrată sau rectangulară. Acest instrument produce sunete percusive atunci când este lovit cu un ciocanel sau cu un băț, creând un sunet clar și bine definit. Woodblock-urile sunt adesea folosite în muzica tradițională, muzica de orchestră și înregistrările de studio pentru a adăuga textură și ritm.

Caracteristici cheie ale unui woodblock includ:

 1. Materiale: Woodblock-urile sunt de obicei confecționate din lemn dur, cum ar fi arțarul sau lemnul de esență tare, pentru a asigura un sunet clar și rezonant.
 2. Formă: Ele au o formă geometrică, de obicei pătrată sau rectangulară, și pot varia în dimensiuni și grosime. Forma și dimensiunea unui woodblock pot afecta tonul și rezonanța produsului.
 3. Suprafață de bataie: Partea superioară sau fața woodblock-ului este cea care este lovită cu o ciocăneală sau cu un băț pentru a produce sunete. Această suprafață poate fi plată sau ușor curbată.
 4. Sunet distinctiv: Woodblock-urile produc sunete caracteristice, care pot varia în funcție de dimensiuni, materiale și tehnica de lovit. Sunetul este adesea descris ca fiind clar, concis și bine definit.
 5. Utilizare în muzică: Woodblock-urile sunt folosite într-o varietate de genuri muzicale, inclusiv muzica tradițională, muzica de orchestră, muzica de film, muzica pentru teatru și multe altele. Ele pot fi folosite pentru a marca ritmurile sau pentru a adăuga efecte sonore speciale în compoziții.

Woodblock-urile sunt apreciate pentru sunetul lor distinctiv și versatilitatea lor în producerea de ritmuri precise. Ele sunt adesea parte a unui set de percuție mai larg și pot fi utilizate pentru a adăuga textură și culoare muzicii.