• Brand
 • Port USB
 • Pret
  lei
  lei
  • 398lei
  • 777lei
 • Tip claviatura
 • Nr. clape

Claviatura MIDI, un must-have pentru a va completa home studioul

O claviatură MIDI (interfață digitală de instrument muzical) este un dispozitiv electronic care se conectează la un computer sau la alte echipamente MIDI pentru a controla și a reda sunete. Claviaturile MIDI sunt folosite în producția muzicală, înregistrări, interpretări live și în producția de muzică electronică. Iată câteva caracteristici și considerații importante despre claviaturile MIDI:

1. Funcționalitate: O claviatură MIDI este, în esență, o tastatură electronică care generează semnale MIDI atunci când apeși pe taste. Aceste semnale MIDI sunt apoi transmise către un sintetizator, un sampler sau un alt instrument MIDI pentru a reda sunetele corespunzătoare.

2. Număr de clape: Claviaturile MIDI pot avea diferite numere de clape, de obicei începând de la 25 de clape și ajungând până la peste 88, care corespund unei tastaturi de pian acustic. Numărul de clape poate influența portabilitatea și versatilitatea claviaturii MIDI.

3. Tipuri de acțiuni ale claviaturii: Claviaturile MIDI pot avea diferite tipuri de acțiuni ale claviaturii, cum ar fi clapele ponderate (similare cu cele de la un pian acustic), clape semi-ponderate sau clape neponderate (sensibile la viteză). Alegerea depinde de preferințele personale și de modul în care vrei să folosești claviatura.

4. Conectivitate: Majoritatea claviaturilor MIDI se conectează la un computer sau la alte echipamente MIDI prin intermediul unui cablu MIDI sau USB MIDI. Asigură-te că claviatura MIDI pe care o alegi este compatibilă cu dispozitivele și software-ul cu care vrei să lucrezi.

5. Controlere suplimentare: Multe claviaturi MIDI au controlere suplimentare încorporate, cum ar fi potențiometre, fadere și butoane, care permit ajustarea parametrilor MIDI în timp real, precum volumul, tonurile sau efectele.

6. Sensibilitate la viteză: Multe claviaturi MIDI au clape sensibile la viteză, ceea ce înseamnă că atunci când apeși tare pe o clapă, sunetul este mai tare, iar atunci când apeși ușor, sunetul este mai slab. Aceasta permite exprimarea mai bogată a dinamicelor muzicale.

7. Software și sintetizatoare: Pentru a utiliza o claviatură MIDI, ai nevoie de software sau de un sintetizator MIDI pentru a reda sunetele. Poți folosi software-uri de producție muzicală, cum ar fi Logic Pro, Ableton Live sau Pro Tools, sau poți conecta claviatura MIDI la un sintetizator hardware MIDI.

8. Buget: Prețurile claviaturilor MIDI variază în funcție de dimensiunea, calitatea claviaturii, funcționalitățile suplimentare și marca. Există opțiuni pentru toate bugetele, de la claviaturi MIDI de bază până la cele profesionale.

Claviaturile MIDI sunt utile în producția și interpretarea muzicii electronice, dar pot fi, de asemenea, folosite pentru a controla și a reda sunete în diverse alte contexte muzicale. Alegerea unei claviaturi MIDI depinde de necesitățile și preferințele tale personale, precum și de bugetul disponibil.