• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 4lei
  • 80lei
 • Lungime cablu

Cabluri si conectica esentiale pentru claviaturi

Pentru a conecta o claviatură (sintetizator, controler MIDI, pian electronic, etc.) la un sistem de sunet sau la un computer, veți avea nevoie de câteva cabluri și componente esențiale. Iată o listă a acestora:

 1. Cablu MIDI: Dacă doriți să conectați claviatura la alte dispozitive MIDI, veți avea nevoie de cabluri MIDI. Aceste cabluri au conectori MIDI standard de 5 pini la ambele capete și sunt utilizate pentru a transmite semnale MIDI între dispozitive.
 2. Cablu USB: Dacă claviatura dispune de o conexiune USB (USB MIDI), un cablu USB este necesar pentru a o conecta la un computer sau la alte dispozitive care acceptă conexiune USB. Acest tip de cablu poate fi utilizat pentru a transfera date MIDI și pentru a alimenta claviatura (dacă este prevăzută cu alimentare prin USB).
 3. Cablu audio (cablu Jack sau cablu XLR): Pentru a conecta claviatura la un mixer, amplificator sau interfață audio, veți avea nevoie de un cablu audio adecvat. Alegerea între cablu Jack (1/4 de inch) sau cablu XLR depinde de tipul de ieșire audio pe care îl are claviatura și de tipul de conexiune pe care îl acceptă echipamentul de sunet. De obicei, claviaturile au ieșiri Jack, dar este posibil să aveți nevoie de adaptoare sau cabluri suplimentare pentru a le conecta la intrările XLR.
 4. Adaptoare MIDI-USB: Dacă instrumentul nu are o conexiune USB integrată, puteți utiliza un adaptor MIDI-USB pentru a o conecta la un computer prin intermediul unei conexiuni MIDI tradiționale de 5 pini. Aceste adaptoare transformă semnalele MIDI în date USB pe care computerul le poate citi.
 5. Adaptoare MIDI-DIN (opțional): Dacă doriți să conectați o claviatură MIDI la alte echipamente MIDI care folosesc cabluri MIDI standard, este posibil să aveți nevoie de adaptoare MIDI-DIN.
 6. Interfață audio MIDI (opțional): Pentru a extinde funcționalitatea claviaturii și pentru a o conecta la diverse dispozitive, puteți utiliza o interfață audio MIDI care dispune de multiple intrări și ieșiri MIDI și poate fi conectată la un computer sau la echipamente de sunet.

Asigurați-vă că verificați tipurile de conexiuni pe care le acceptă claviatura și echipamentul dvs. de sunet, astfel încât să achiziționați cablurile și adaptoarele corecte pentru a le conecta în mod corespunzător.