• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 176lei
  • 179lei

Cel mai apreciat metronom de catre muzicieni

Un metronom mecanic este un dispozitiv simplu, fără nevoie de baterii sau alimentare electrică, folosit pentru a marca un ritm sau un tempo constant în muzică. Funcționarea sa se bazează pe mecanisme interne care produc sunete regulate sau semnale vizuale pentru a ajuta muzicienii să mențină un ritm corect în timpul studiului și interpretărilor muzicale. Iată cum funcționează un metronom mecanic:

 1. Pendul sau balansoar: Majoritatea metronoamelor mecanice au un pendul sau un balansoar care se mișcă într-un ritm constant. Acesta este esențial pentru generarea semnalului de metronom. Când pendulul se mișcă de la o parte la alta, el declanșează un mecanism care produce sunetul sau semnalul.
 2. Marcaje pentru tempo: Pe carcasele metronoamelor mecanice, veți găsi marcaje care indică diversi timpi sau numărul de bătăi pe minut (bpm). Puteți regla metronomul la valoarea dorită, astfel încât să potriviți tempo-ul piesei pe care o interpretați sau o practicați.
 3. Sunet sau semnal vizual: Majoritatea metronoamelor mecanice produc un sunet caracteristic sau un semnal vizual la fiecare bătaie sau puls. Sunetul poate fi sub formă de bataie, ticăit sau clic, iar semnalul vizual poate consta în mișcarea oscilantă a unui pendul sau în mișcarea unui indicator pe o scară. Muzicienii pot alege între sunet și semnal vizual, în funcție de preferințe.
 4. Temporizator: Un temporizator reglează intervalul de timp dintre bătăi și poate fi ajustat pentru a crea un ritm mai rapid sau mai lent, în funcție de necesități.

Metronoamele mecanice sunt apreciate pentru fiabilitatea lor și pentru faptul că nu au nevoie de baterii sau alimentare electrică, fiind potrivite pentru utilizarea în orice locație. Ele sunt instrumente esențiale pentru muzicieni și elevii de muzică pentru a dezvolta și a menține abilitățile de a interpreta la un ritm constant.