• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 0lei
  • 125lei

Pedala de sustain adauga expresie si profunzime interpretarii

Pedala electronică de sustain este un dispozitiv utilizat în principal cu claviaturi digitale, sintetizatoare și alte instrumente muzicale electronice pentru a reproduce funcționalitatea unei pedale de sustain a unui pian acustic. Această pedala electronică de sustain permite muzicianului să extindă sunetul notelor cântate pe claviatură, chiar și după eliberarea tastelor, pentru a crea un sunet lung și plin. Iată cum funcționează o pedala electronică de sustain:

 1. Conexiune la claviatură: Pedala electronică de sustain se conectează la claviatură sau la instrumentul electronic printr-o conexiune de tip jack sau prin intermediul unui port special. Unele claviaturi digitale au o intrare dedicată pentru pedala de sustain, ceea ce face conectarea mai ușoară.
 2. Funcționare electronică: Pedala electronică de sustain are un senzor sau un comutator intern care detectează când pedala este apăsată de către muzician. Acest senzor transmite un semnal către unitatea de sunet a instrumentului electronic.
 3. Extinderea sunetului: Atunci când pedala este apăsată, unitatea de sunet a instrumentului extinde sunetul notelor cântate pe claviatură, chiar dacă tasta a fost eliberată. Acest lucru creează efectul de sustain, permițând notelor să continue să sune și să se suprapună, oferind un sunet bogat și expresiv.
 4. Controlul duratei sunetului: Muzicianul poate controla durata sunetului folosind pedala electronică de sustain. Cu cât pedala este mai apăsată, cu atât sunetul rămâne activ pentru o perioadă mai lungă de timp. Eliberarea treptată a pedalei întrerupe sunetul, permițând muzicianului să creeze expresie și dinamică în interpretare.

Pedalele electronice de sustain sunt populare în rândul muzicienilor deoarece oferă o modalitate convenabilă de a adăuga expresie și profunzime în interpretările lor, fără a fi nevoie de un pian acustic. Aceste pedale sunt portabile, ușor de utilizat și pot fi utilizate cu o gamă largă de instrumente electronice.