Metoda de pian Carl Czerny Op.299
Stoc suficient
-20%
51.00 lei 41.00 lei
Ceaikovski - Album pentru copii (pian)
Stoc suficient
AC/DC: Backtracks - Guitar TAB
Stoc suficient
Goldmine: 100 Jazz Lessons Bass
Stoc suficient
Guitar Tab 2009-2010 Guitar Solo
Stoc suficient
Guitar Tab 2010-2011 Guitar Solo
Stoc suficient
3 Doors Down for Guitar
Stoc suficient
Frederic Chopin - Polonaises
Stoc suficient

Notatia muzicala pentru chitaristi prin partituri sau tabulaturi

Partiturile pentru chitară sunt reprezentări grafice sau notate ale muzicii destinate chitaristilor pentru a interpreta piese muzicale pe chitară. Aceste partituri sunt alcătuite din notații muzicale specifice pentru chitară și pot include tabulaturi (TAB) sau note muzicale standard (notație muzicală tradițională)

Tabulatura este o formă comună de notare pentru chitară. În tabulatură, fiecare coardă a chitarei este reprezentată printr-o linie orizontală, iar cifrele sau literele sunt plasate pe aceste linii pentru a indica poziția de pe tastieră în care trebuie să apăsați degetele pentru a produce sunetul dorit. Fiecare cifră sau literă corespunde unei note sau acorduri specifice.

Partiturile pentru chitară pot conține și diagrame de acorduri. Acestea arată cum să abordati un anumit acord pe chitară prin intermediul unor diagrame grafice care reprezintă tastatura chitarei.

Unele partituri pentru chitară includ și versuri cu acorduri. În acest caz, versurile piesei sunt scrise deasupra acordurilor potrivite, astfel încât chitaristul să poată cânta și să cânte în același timp.

Partiturile pot conține, de asemenea, marcaje de dinamică (cum ar fi crescendo, diminuendo, forte, pianissimo) și indicații de interpretare (cum ar fi legato, staccato) pentru a ghida chitaristul în modul în care trebuie să interpreteze muzica.