• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 59lei
  • 829lei

Folosirea sistemelor de monitorizare in-ear reduce riscul feedback-ului pe scena

Sistemele de monitorizare in-ear (in-ear monitoring sau IEM) sunt echipamente audio utilizate de muzicieni, artiști și tehnicieni de sunet pentru a monitoriza sunetul în timp real pe scenă sau în studio. Aceste sisteme permit fiecărui interpret să audă o selectie personalizată a sunetului, în loc să se bazeze pe monitoarele de scenă tradiționale. Iată cum funcționează și avantajele sistemelor de monitorizare in-ear:

Cum funcționează un sistem de monitorizare in-ear:

 1. Microfon și Instrumente: Instrumentele muzicale și microfoanele captează sunetul în timp real pe scenă. Aceste semnale sunt apoi trimise la mixerul de scena.
 2. Mixer de Scenă: Mixerul de scenă prelucrează toate sursele audio, inclusiv vocile, instrumentele și alte surse. Mixerul creează o insumare personalizată pentru fiecare interpret sau muzician.
 3. Trimiterea Semnalului: Semnalul personalizat pentru fiecare interpret este transmis către un sistem de emisie sau transmitere.
 4. Receptorul in-ear: Fiecare interpret are un receptor in-ear care primește semnalul personalizat de la sistemul de emisie. Receptorul este echipat cu căști sau monitoare in-ear.
 5. Căștile in-ear: Căștile in-ear sunt purtate de către interpret și sunt conectate la receptorul in-ear. Aceste căști furnizează sunetul în urechi, permițându-le muzicienilor să audă mixul personalizat.

Sistemele de monitorizare in ear sunt esențiale în producția audio profesionistă și în cadrul spectacolelor live pentru a asigura o interpretare precisă și confortabilă. Ele sunt utilizate în concerte, înregistrări de studio, producții de teatru și multe alte evenimente artistice.