• Brand
 • Pret
  lei
  lei
  • 73lei
  • 230lei

Cum alegem microfonul potrivit in functie de context

Există mai multe tipuri de stative de microfon disponibile, fiecare cu caracteristici și utilizări specifice. Iată câteva tipuri comune de stative de microfon:

 1. Stative cu picior drept (stand-uri cu picior drept): Aceste stative sunt cele mai obișnuite și simple. Ele constau dintr-un picior vertical fix, la capătul căruia se atașează microfonul. Înălțimea stâlpului este ajustabilă pentru a poziționa microfonul la înălțimea dorită. Aceste stative sunt potrivite pentru microfoanele utilizate pentru vorbit, cântat sau înregistrat instrumente muzicale.
 2. Stative cu braț extensibil (boom stand-uri): Aceste stative au un braț extensibil (numit "boom") care permite plasarea microfonului în poziții diferite și ajustarea unghiului și poziției. Stativele cu braț extensibil sunt utile în situațiile în care este necesară o poziționare precisă a microfonului, cum ar fi înregistrarea unui amplificator de chitară sau a unei tobe.
 3. Stative pentru microfon de podea: Aceste stative sunt proiectate pentru a susține microfoanele de jos, aproape de nivelul solului. Ele sunt adesea utilizate pentru microfoanele de bas sau pentru microfoanele de soliști care cântă la nivelul scenei. Aceste stative au adesea o înălțime reglabilă.
 4. Stative pentru microfon de masă: Acestea sunt stative compacte care se așează pe o masă sau o suprafață. Ele sunt folosite pentru a susține microfoanele de masă utilizate în podcasting, vlogging sau înregistrări de voce. Aceste stative pot avea o înălțime reglabilă și o serie de caracteristici pentru a susține microfonul în poziție.
 5. Stative pentru microfon de perete sau de tavan: Aceste stative sunt proiectate pentru a fi montate pe perete sau pe tavan și sunt ideale pentru situații în care spațiul pe podea este limitat sau pentru a obține o poziționare permanentă a microfonului. Ele sunt adesea folosite în săli de conferințe sau în studiouri de înregistrare.
 6. Stative cu amortizor (shock mount): Aceste accesorii pot fi atașate la majoritatea stivelor de microfon pentru a reduce zgomotele de manipulare sau vibrațiile care pot fi transmise la microfon. Acestea sunt utile în înregistrările de voce sau în situații în care manipularea microfonului poate fi inevitabilă.

Este important să alegeți un stativ de microfon potrivit pentru nevoile dvs. specifice și pentru tipul de microfon pe care îl utilizați. Calitatea construcției, stabilitatea și reglajele de înălțime și unghi sunt toate aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un stativ de microfon.