Cele mai importante categorii de stative de scena

Există multe tipuri diferite de stative pentru scenă, iar selecția lor depinde în mare măsură de nevoile specifice ale producției sau evenimentului. În funcție de cerințe, potrivită pentru scenă sunt următoarele tipuri de stative:

 1. Stative pentru microfoane: Aceste stative sunt esențiale pentru susținerea microfoanelor utilizate pentru vorbitori, cântăreți sau instrumente muzicale. Există două tipuri principale:
  • Stative cu picior drept: Aceste stative sunt cele mai comune și pot fi reglate în înălțime. Sunt excelente pentru microfoanele de vorbit sau pentru microfoanele de instrumente muzicale.
  • Stative tip stativ cu braț extensibil (boom): Aceste stative au un braț extensibil care permite plasarea microfonului în diferite poziții. Sunt ideale pentru microfoanele care necesită o poziționare precisă, precum microfoanele de tobe sau instrumente cu coarde.
 2. Stative pentru lumini: Dacă aveți nevoie să susțineți echipamente de iluminare, stativele pentru lumini sunt esențiale. Acestea pot varia în înălțime și capacitate de încărcare pentru a potrivi diverse tipuri de lumină și echipamente de scenă.
 3. Stative pentru instrumente muzicale: Muzicienii care cântă pe scenă pot avea nevoie de stative specifice pentru instrumentele lor, cum ar fi:
  • Stative pentru chitară: Aceste stative susțin chitara în timpul cântării și pot veni sub diferite forme, inclusiv stative cu picior drept sau cu forma de A.
  • Stative pentru tobe: Stativele pentru tobe susțin diverse piese ale setului de tobe, precum tobă mare, tobă mică și alte componente.
 4. Stative pentru boxe: Stativele pentru boxe sunt utilizate pentru a susține difuzoarele sau monitoarele de scenă. Ele trebuie să fie stabile și să poată susține greutatea difuzoarelor.
 5. Stative pentru pupitre sau partituri: Pentru locuri de lectură sau muzicieni, stativele pentru pupitre sau partituri sunt necesare pentru a ține partiturile, versurile sau documentele.

Pentru a alege cele mai bune stative pentru scenă, este important să țineți cont de nevoile specifice ale evenimentului sau producției dvs. și de calitatea construcției stivelor pentru a asigura siguranța și stabilitatea echipamentelor dvs. Este întotdeauna recomandabil să achiziționați stative de la producători de încredere sau să consultați un specialist în echipamente de scenă pentru a face alegerea potrivită.